Джерело: unian.ua

Пізно вночі 1 червня було зафіксовано активність 4-х бортів російських стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з аеродрому Оленья (Мурманська область) та 2-х бортів Ту-95МС з аеродрому Енгельс (Саратовська область), що здійснюють політ у напрямку пускових рубежів. Про це повідомили у Повітряних Силах.

“Про зміну обстановки повідомимо додатково! Не ігноруйте сигнал повітряної тривоги”, – додали там.

Оновлено 02:54. Згодом у ПС повідомили, що повітряна тривога в південних та центральних областях пов’язана з імовірними пусками крилатих ракет стратегічними бомбардувальниками Ту-95МС.

Оновлено 02:41. Повітряна тривога в східних областях пов’язана з імовірними пусками крилатих ракет стратегічними бомбардувальниками Ту-95МС, – Повітряні сили.

Оновлено 02:20. У Вінниці чутно вибухи, повідомили кореспонденти Суспільного. В місті та області оголошена повітряна тривога. Також Повітряні сили повідомляють про ракетну небезпеку для східних областей.

Моніторингові групи повідомляють, що в районі Енгельса вони будуть швидше за все о 02:40-03:40 і якщо пуски будуть звідси – тоді ракети треба очікувати в нашому повітряному просторі близько 03:10-04:10.

В районі Каспійського Моря вони будуть швидше за все о 03:50-04:30. Якщо пуски будуть звідси – тоді ракети очікуються в нашому повітряному просторі близько 04:50-05:30.

Російські обстріли України – деталі

Унаслідок ракетного удару, який росіяни здійснили по Києву у пятницю, 31 травня, виникла пожежа, і пошкоджень зазнали, зокрема, шість легкових машин та складське приміщення.

Пожежею також пошкоджено приватне домоволодіння СТО й автомийка, повідомили у Київській міській військовій адміністрації. За відомостями КМВА, вогонь охопив площу приблизно 120 квадратних метрів. “Інформація стосовно потерпілих та загиблих наразі відсутня!” – підкреслили у відомстві.

За даними журналіста Святослава Тромси, є припущення, що супротивники завдали удару по столиці ракетою “Іскандер-К”.