Джерело: unian.ua

Під час масованої атаки вночі 31 липня російські війська застосували багато відволікаючих БПЛА, розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону, коментуючи ймовірність нового ракетного удару РФ.

“Можна відмітити, що цього разу була значна кількість так званих відволікаючих БПЛА, тобто без вибухової частини. Метою було виснаження і вивчення систем ППО”, – сказав Юсов.

При цьому він підкреслив, що це не нова тактика:

“Насправді нового чогось немає. Ворог давно використовує комбіновані удари. Ми були свідками і масованих ракетних ударів, і масованих ударів безпілотниками, і одночасно й того, й того. Тобто це продовження пошуку для ворога більш оптимальних шляхів застосування подібної технології і тактики”.

Дронова атака Росії 31 липня та прогнози

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 31 липня росіяни здійснили одну з наймасованіших на всю війну атак на Україну ударними БПЛА. За даними Повітряних сил ЗСУ, загалом ворог запустив 89 ударних дронів та одну керовану авіаційну ракету Х-59. Усі цілі були знищені.

Як повідомив Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук, основним напрямком удару була Київщина, а ракетою Х-59 ворог атакував Миколаївщину.

Повітряна тривога на Київщині тривала понад 7 годин. Ворожі дрони заходили на Київ хвилями і практично з усіх можливих напрямків. У повітряному просторі Києва та на підступах збили понад три десятки безпілотників.

Напередодні речник Військово-морських сил ЗС України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук попередив, що РФ можливо готується до комбінованої атаки по Україні. За його словами, такий висновок можна зробити з того, що другу добу поспіль у Чорному морі присутні три підводних ракетоносії. Водночас він не виключив, що субмарини можуть перебувати в акваторії на навчаннях. 

Сьогодні військовий експерт Defense Express Іван Киричевський сказав, що не виключає ризик ракетного удару після нічної масованої дронової атаки. На його думку, ворог хоче зараз “потягнути історію максимально” і зробити це саме тоді, коли українські ППО будуть максимально неготові до відбиття.