Джерело: unian.ua

В суботу, 26 липня, Ізраїль атакував школу у місті Дейр-ель-Балах у центральній частині сектору Гази. Внаслідок атаки загинуло щонайменше 30 осіб, ще близько сотні – отримали поранення. 

Як повідомила Німецька хвиля з посиланням на владу анклаву, якою керує терористичне угруповання ХАМАС, школа була тимчасовим хабом для переміщених палестинців.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що військові вдарили по території школи, націлившись на “закамуфльований командно-контрольний комплекс ХАМАС”. Зазначається, що під час нападу були вбиті “терористи ХАМАС, які ховалися та діяли з бази”. Також в ЦАХАЛ стверджують, що будівлю також використовували для зберігання зброї.

Ізраль також запевняє, що армія “вжила багатьох заходів, щоб зменшити ймовірність заподіяння шкоди цивільним жителям”.

Ізраїль вдарив по школі

Ситуація на Близькому Сході

Як писав УНІАН, днями в Держдепартаменті США заявили, що Ізраїль та ХАМАС близькі до завершення угоди про припинення вогню. За словами держсекретаря Енттоні Блінкена, він бачить в ізраїльському суспільстві сильне бажання “покінчити з цим”.

Також ми розповідали, що нещодавно армія Ізраїлю завдала авіаційних ударів по нафтових об’єктах в Ємені. Відомо, що їх контролюють хусити, які перед цим обстріляли Тель-Авів.