Джерело: unian.ua

У прокуратурі розкрили нові деталі трагічного інциденту на атракціоні в Києві, в результаті якого загинув 20-річний хлопець.

Так, в ефірі телемарафону речниця прокуратури Києва Ірина Винокурова повідомила, що загиблий був на атракціоні разом зі старшим братом. Про це вона сказала, коментуючи оприлюднене в телеефірі відео з атракціону.

“Видно, що один з хлопців завершує свій спуск (канатною дорогою, – Ред.). Це старший брат хлопця, який загинув. У той день вони разом каталися на цьому атракціоні. Ми бачимо на відео: трос обірвався, хлопець, який був прикріплений до цього тросу, – впав у воду, його брат – успішно приземлився”, – прокоментувала Винокурова.

Вона нагадала, що прокуратура вже мала питання до цього атракціону ще у 2021 році. “Тоді був проведений інвестиційний конкурс (оголошений КМДА, – Ред.), під час якого обрали фірму-переможця. Прокурори подали позов до Господарського суду Києва і доводили, що це є атракціон підвищеної небезпеки. Відповідне товариство, яке надає ці послуги, повинно мати досвід роботи з такими небезпечними атракціонами. Але нас не було підтримано. Позиція посадових осіб КМДА, КП “Плесо” і товариства, яке виграло конкурс, була в тому, що вони не вважають, що це атракціон підвищеної небезпеки, і відповідно жодних питань до результатів конкурсу і до переможця бути не може”, – розповіла речниця міської прокуратури.

Винокурова повідомила, що на сьогодні відомо, що послуги атракціону надавала фізична особа-підприємець, яка взяла обладнання в оренду у переможця конкурсу.

“Після того, як будуть вивчені всі документи, ми з’ясуємо, чи відповідали стан цього атракціону всім технічним характеристикам. Тоді можна буде говорити про підозри”, – підкреслила речниця прокуратури. Вона зазначила, що кримінальне провадження відкрите за двома статтями: порушення правил безпеки, а також службова недбалість.

“Максимальна санкція статей – до 8 років позбавлення волі. Слідство лише розпочалось, тобто зараз про підозру ми поки не говоримо. Правоохоронцями вилучені документи. І ми будемо вивчати коли, ким і чи перевірялися ці атракціони, чи були вони справні… Одна зі статей, за якою розслідується цей інцидент, – службова недбалість. Були певні посадові особи, які мали контролювати роботу цього атракціону, були певні посадові особи, які давали дозвіл на його роботу”, – сказала вона.

За її словами, правоохоронці будуть вивчати, чи не було в їх діях якихось порушень, які й призвели до таких трагічних наслідків. Київська міська прокуратура також показала відео, на якому видно, як на атракціоні обірвався трос. 

Момент обриву троса на канатній дорозі в Києві

Важливі новини – Київ сьогодні у центрі уваги

Як повідомляв УНІАН, вчора, 21 липня стало відомо, що в Києві на атракціоні, який передбачає переправу через річку Дніпро з одного берега на інший канатною дорогою, обірвався трос, і людина, яка в цей момент перебувала на “канатці”, впала в річку.

Пошукова операція цієї людини тривала до сьогоднішнього ранку. Наразі вже відомо, що внаслідок обриву троса загинув 20-річний хлопець. Рятувальники знайшли тіло на відстані 30 метрів від берега та глибині 9 м. Його передали правоохоронцям.