Джерело: unian.ua

Російсько-українська війна триває, й з початку доби 17 липня окупанти 99 разів намагалися прорвати лінію оборони України, повідомляє Генеральний штаб України.

Війна в Україні – ситуація на фронті 17 липня

Повідомляється, що на Харківському напрямку окупанти 15 разів атакували Сили оборони України в районах Глибокого та Вовчанська. Окупанти на цьому напрямку атакують невеликими групами, до мотострілецького відділення з підтримкою авіації. З початку доби РФ застосувала тут 6 КАБів.

На Куп’янському напрямку окупанти збільшили інтенсивність штурмових дій. Так, з початку доби вони вісім разів намагалися прорвати українську лінію оборони неподалік Андріївки, Стельмахівки та Синьківки. По останній армійська авіація завдала удару некерованими ракетами. Ще шість боєзіткнень відбулося на Лиманському напрямку. А кількість штурмів ворога на Сіверському напрямку зросла до п’яти. 

На Краматорському напрямку окупанти не припиняють спроб штурмувати Часів Яр, застосовуючи авіацію. Крім того, окупанти тут також штурмують і біля Андріївки та Новомаркового. Кількість атак ворога зросла до 17 на Торецькому напрямку. Більшість своїх зусиль окупанти сфокусували в районах Північного та Нью Йорка. 

Найгарячішим залишається Покровський напрямок, де між Силами оборони України та російськими окупантами відбулося 21 бойове зіткнення. Чотири з них ще тривають – неподалік Новоолександрівки та Карлівки. 

На Курахівському напрямку окупанти провели 12 штурмових дій, бої також продовжуються у двох локаціях поблизу Красногорівки. Ще двічі окупанти атакували на Времівському напрямку. 

8 штурмів ворога Сили оборони відбили на Оріхівському напрямку районах Новодарівки, Малої Токмачки та Новоандріївки. Крім того, окупанти застосували тут близько ста некерованих авіаракет у напрямках Гуляйполя, Лобкового, Рівнополя, Кам’янського і П’ятихаток. На Придніпровському напрямку, на наших плацдармах на лівому березі Дніпра, окупанти двічі безуспішно намагалися потіснити українських воїнів з їх позицій.

Російсько-українська війна – інші важливі новини

Напередодні аналітики з DeepState повідомили, що російські окупанти взяли під контроль над населеним пунктом Урожайне, що на Донеччині. Там також зазначили, що Сили оборони України намагаються стримати тиск армії РФ та не дати противнику закріпитися та підтягнути резерви.

Тим часом стало відомо, що Україна і Росія провели новий обмін полоненими. Додому з російського полону повернулися 95 українських захисників. Це воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, прикордонники