Джерело: unian.ua

Екс-президент США – республіканець та кандидат на посаду очільника держави Дональд Трамп, знаходиться у центрі уваги після того, як на передвиборчому заході відбулася стрілянина у його бік, внаслідок якої є жертва.

За словами очевидців, зловмисник міг стріляти з одноповерхової будівлі, яка знаходиться праворуч від сцени, з якої виступав політик, пише “BBC NEWS Україна”. Один зі свідків стрілянини розповів, що “помітив підозрілу особу, яка повзала на даху будівлі приблизно через п’ять хвилин після того, як Трамп вийшов на сцену”. Чоловік стверджує, що вказав правоохоронцям на цю людину.

Очевидець сказав BBC News, що бачили на даху будівлі хлопця з гвинтівкою. “Я стою там і показую на нього, знаєте, дві або три хвилини. Секретна служба дивиться на нас… Я показую на цей дах, просто стою там… І наступне, що ви знаєте, пролунало п’ять пострілів”, – додав співрозмовник.

Важливі новини – сьогодні варто знати, що трапилося у США

У Штатах на передвиборчому мітингу в Пенсільванії пролунали постріли у той момент, коли виступав Дональд Трамп. Жертвою стрілянини став один учасник заходу. Зловмисника нейтралізували правоохоронці. Після стрілянини на обличчі Трампа помітили кров. Згодом стало відомо, що експрезидент обстежили у медзакладі, і з ним все добре.

Американський президент та конкурент Трампа на майбутніх виборах очільника Штатів Джо Байден прокоментував смертоносний інцидент – сказав, що в Америці немає місця такому насильству. 

Пізніше на постріли у Трампа відреагував президент України Володимир Зеленський. Лідер українців побажав американській державі стати сильнішою після того, що трапилося.