Джерело: unian.ua

Найгірший сценарій з енергопостачанням може бути таким, що в оселях киян буде світло лише по чотири години на добу. Про це секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко сказав в ефірі телеканалу “Новини.Live”.

Він сказав, що кращий сценарій, зважаючи на обсяги енергоспоживання, передбачає подачу світла впродовж чотирьох годин вдень і чотирьох годин вночі.

“Єдине, що є розуміння, і ми навіть це від уряду чули, що виходять з ремонту енергетичні потужності, додаткові, з атомних електростанцій. Побачимо зміну графіків. Але, поки що, готуємося до різних сценаріїв, у тому числі до найгіршого, про який нас попереджає ДТЕК: це можливість того, що світло буде загалом чотири години на добу”, – сказав Бондаренко. 

Графік відключень світла – актуальне

Як повідомляв УНІАН, Державна інспекція енергетичного нагляду України поглиблено перевірить застосування операторами системи розподілу (обленерго) графіків погодинних відключень та справедливого розподілу електроенергії в областях. 

“Ми уважно відстежуємо потік звернень громадян щодо несправедливого розподілу. І вже бачимо декілька областей, де, вочевидь, найближчим часом відбудеться поглиблена перевірк”, – зазначили в інспекції.