Джерело: unian.ua

Станом на ранок 9 липня зросла кількість людей, які загинули внаслідок ракетної атаки на Київ.

Як повідомляє прес-служба ДСНС, під час нічних розборів завалів у Шевченківському районі міста знайдено тіло хлопчика.

Оновлено. Станом на 10 ранку рятувальники знайшли тіло ще однієї загиблої людини під завалами житлового будинку. Крім того, на вулиці Сальського, де працювала ДСНС, обвалилася частина будинку.

У Києві під час розбору завалів обвалилась частина будинку

Загалом загинуло 27 осіб, серед яких чотири дитини. Ще 117 людей постраждали та 7 – було врятовано.

“Досі триває ліквідація наслідків на 3 локаціях. На місцях подій залучено 377 рятувальників та 76 одиниць техніки ДСНС”, – додали у пресслужбі.

Зросла кількість загиблих у Києві

Ракетна атака на Київ 8 липня

Як повідомляв УНІАН, 8 липня Росія завдала масованого ракетного удару по Україні. Президент Володимир Зеленський повідомив, що під ударом опинились різні міста – Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ.

Одна з ракет влучила у дитячу лікарню “Охматдит”, в цей момент там перебували на лікуванні маленькі діти. “Радіо Свобода” з посиланням на джерело у правоохоронних органах повідомило, що російська ракета була запрограмована на атаку по дитячій лікарні.

В Європейському Союзі вважають, що ракетний удар Росії по найбільшій дитячій лікарні в Україні “Охматдит” може розслідуватися як воєнний злочин.

Як зазначив Інститут вивчення війни, росіяни намагаються виправдати ракетний удар по лікарні “Охматдит” у Києві й навіть запустили масштабну інформаційну операцію для цього. Але аналітики переконані, що ворогу не вдасться уникнути відповідальності за воєнний злочин.