Джерело: unian.ua

Ракетний удар Росії по “Охматдиту” в Києві в понеділок, 8 липня, зокрема, пережили 11-річний Олексій, якому вранці в цей день робили операцію на тазостегновому суглобі, і він перебував під наркозом, і 68-річна медсестра Ніна.

Мати хлопчика – 40 річна Світлана, сказала кореспонденту Bild, що просто рада тому, що її дитини не було в тій частині будівлі, яка виявилася зруйнованою внаслідок ворожого ракетного удару. “Ми не знаємо, що буде далі. Взагалі Олексію потрібно залишатися під крапельницями щонайменше два тижні”, – додала жінка.

Медик поділилася, що до удару стояла біля вікна, а потім її покликала працювати колега. “Я розвернулася і пішла до неї. Незабаром пролунав вибух, я відчула вибухову хвилю і осколки скла. Усі знають, що це лікарня, де лікують маленьких дітей. Як таке могло статися, чому? Це терор!”, – наголосила жінка.

У центрі уваги “Охматдит” – Київ росіяни атакували ракетами

Удень 8 липня російські загарбники завдали масованого удару по Україні – противники запустили 38 ракет, і українським воїнам вдалося збити 30 із них. Зокрема, під ударом опинилася низка районів Києва. Одна з ворожих ракет влучила в “Охматдит”, частину будівлі зруйновано, під завалами опинилися люди. ЗМІ писали, що вороги спеціально запрограмували ракету Х-101 на ураження “Охматдиту”.

9 липня на території “Охматдиту” завершили аварійно-рятувальні роботи. За даними очільника Міністерства внутрішніх справ України Ігоря Клименка, унаслідок удару РФ по лікарні загинуло двоє людей, із травмами госпіталізовано вісьмох неповнолітніх.