Джерело: unian.ua

НЕК “Укренерго” скасувала вимірювання фактичного рівня споживання у кожній області, які мали проводитися з 9 по 24 липня і передбачали один день без вимкнень світла.

“Причина скасування – значний дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання через спеку. У відповідь на численні звернення обленерго, “Укренерго” скасовує проведення вимірів у вказаний період”, – йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

Зазначається, що в таких умовах обленерго не зможуть дотримуватися принципу рівномірності обмеження споживання під час проведення вимірів в конкретному регіоні.

Режимні виміри в літній період будуть проведенні пізніше, коли дозволятиме ситуація в енергосистемі та знизиться температура повітря. 

Також повідомляється, що завтра, 9 липня, обмеження діятимуть протягом доби для всіх регіонів України. 

“За прогнозом, з 05:00 до 14:00 – обленерго застосовуватимуть 2 черги графіків відключень, з 16:00 до 22:00 – 4 черги графіків відключень, в інші години – 3 черги”, – повідомили у компанії.

Відключення світла в Україні – останні новини 

Енергетичні експерти порадили українцям підготуватися до наступної зими в Україні через можливу невизначеність. Пройти вона може з більшими відключеннями світла, ніж на сьогодні, можливі навіть кризові сценарії. 

В Україні з 20-х чисел липня очікується вихід з ремонтів генеруючого обладнання, що покращить ситуацію в енергосистемі та призведе до суттєвого помʼякшення графіків.