Джерело: unian.ua

З-під завалів будівлі, зруйнованої внаслідок російської ракетної атаки по Києву, достали тіла жінки та двох її дітей.

Про це в ефірі інформаційного телемарафону повідомила уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук. “Я отримала від наших слідчих органів фотографії з мертвими дітьми. Дітьми, яких дістали з-під завалів. Це дівчинка 9 років, хлопчик 11 років та їх мама. Ці діти точно не очікували, що сьогодні їх життя закінчиться”, – сказала вона.

Герасимчук не вказала, про який саме об’єкт йде мова, однак у Державній службі з надзвичайних ситуацій України повідомляють про двох загиблих дітей у Шевченківському районі столиці.

“Триває пошуково-рятувальна операція. Попередньо, 3 людини загинуло, з них 2 дитини, ще 18 – постраждало”, – йдеться у їхньому офіційному Telegram-каналі.

Ракетний обстріл України 8 липня

Нагадаємо, цієї ночі окупанти запустили по Україні групу ракет, атакувавши низку українських регіонів. Вже вранці вони почали нову атаку.  Президент повідомляв, що окупанти випустили понад 40 ракет, під ударом опинилися Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Слов’янськ та Краматорськ.

Одна з ракет влучила у дитячу лікарню “Охматдит”, в цей момент там перебували на лікуванні маленькі діти. Загалом руйнування зафіксували у семи районах Києва.

Згідно з останніми даними, внаслідок атаки у столиці загинули 27 людей, ще 82 постраждали. У ДСНС писали про 11 загиблих та 64 постраждалих у Дніпропетровській області.