Джерело: unian.ua

У Києві відбулася церемонія прощання з відомим волонтером, добровольцем та бойовим медиком з Великої Британії – Пітером Фуше на псевдо “Hasta La Vista”. Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

У виданні розповіли, що в березні 2022 року Фуше приїхав до України та був волонтером, займався евакуацією цивільних з зони бойових дій. Разом з колегами британець заснував благодійний фонд Project Konstantin (названий на честь одного з полеглих побратимів Фуше), який забезпечує швидку евакуацію воїнів після отримання поранень на фронті.

Вже в січні 2024 року Пітер офіційно доєднався до лав ЗСУ як бойовий медик. 

Церемонія прощання з британським бойовим медиком

На офіційній сторінці благодійного фонду 1 липня повідомили, що Пітер Фуше загинув на фронті під час бойового завдання. 

“Непохитна відданість, безмежне співчуття та невпинна прихильність Піта до України та її народу залишили незгладимий слід у незліченній кількості життів, яких він торкнувся. Його героїзм не знав меж. Він брав активну участь у порятунку понад 200 поранених українських солдатів, евакуації цивільного населення з найнебезпечніших прифронтових міст, а також у доставці гуманітарної допомоги жителям цих міст. Хоробрість і самовідданість Піта перед обличчям небезпеки були надзвичайними, і його вчинки назавжди закарбуються в наших серцях”, – написали у повідомленні фонду.

Прощання з українськими захисниками – останні новини

Як писав УНІАН, у квітні кияни попрощалися з відомим військовим та активістом Павлом Петриченком, який загинув на полі бою. На церемонію прощання прийшли рідні, побратими, активісти, громадський діяч та волонтер Сергій Притула, військовий та адвокат Масі Найєм, ведучий Євген Янович та відомий блогер Сергій Стерненко. 

“Мені здається, що країна зараз достеменне ще не до кінця розуміє, яку втрату понесла. Тому що в певних суспільних колах про Павла знали дуже добре завдяки його громадській діяльності. Завдяки його в хорошому сенсі слова впертості і невідступності своїх принципів, які він сам в собі сповідував і намагався прививати іншим”, – зазначив тоді Притула.

Також у Рівному провели в останню путь військового, який у день загибелі мав прийти у відпустку з передової, аби одружитися. За словами побратима воїна, на його позицію прилетіла авіабомба.