Джерело: unian.ua

У Києві випала рекордна кількість опадів / фото УНІАН

Рекорд добової кількості опадів зареєстрували у Києві 12 червня. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

За даними спостережень метеостанції, у столиці було зафіксовано рекордну кількість опадів – 50,1 мм, що на 25,5 мм більше, ніж попередній рекорд 1891 року для цього дня, коли випало 24,6 мм опадів.

За даними синоптиків, у Києві за добу випало 68% місячної норми опадів.

Негода у Києві 12 червня – деталі

12 червня Київ накрила потужна злива. Опадів було настільки багато, що частина вулиць пішла під воду. Вода почала заливатися також і в деякі багатоповерхівки. Через негоду на Київщині почалися аварійні відключення. ЗА данимии ДТЕК, сильний дощ та вітер до 25 м/с знеструмили 36 ліній і 611 трансформаторних підстанцій. Загалом грозовий фронт зачепив усі регіони Київської області. 

За словами синоптика Наталки Діденко, причиною опадів став циклон, що розташувався над столицею. Сьогодні він вже покине територію нашої країни. Натомість сьогодні у Києві стане трохи свіжіше, оскільки до циклона прив’язаний холодний атмосферний фронт. Навіть на сході та півдні України сьогоднфі стане дещо прохолодніше – потужної спеки вже не очікується.