Джерело: unian.ua

Начальник прес-центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук пояснив, чому Сили оборони не б’ють по мису Чауда в окупованому Криму, звідки РФ запускає “шахеди” по Україні. 

“Така ж ситуація складається з ОТРК “Іскандер-М”, наприклад. Це мобільні платформи та, відповідно, визначити конкретне місце знаходження у конкретний період часу досить складно. У тому й сенс цих мобільних платформ, що їх складно підловити. Як і будь-яку систему залпового вогню, наприклад. Так, над цим постійно йде робота. І багато чого залежить від ситуаційної обізнаності. А це, нагадаю, окупована територія, глибокий ворожий тил станом на зараз. Тому, відповідно, діставати подібну інформацію досить складно”, – пояснив Плетенчук в ефірі телемарафону.

Російсько-українська війна: важливі новини

Напередодні Плетенчук прокоментував інформацію Міноборони Британії стосовно того, що РФ намагається захистити Кримський міст баржами. За словами речника ОК “Південь”, такий підхід не є чимось новим і Україна раніше вже мала досвід обходити подібні загородження. 

На думку німецького військового аналітика BILD Юліана Рьопке, російська армія втрачає багато танків через маленьку помилку, якої припускаються водії бронемашин. Йдеться про люк, який екіпаж забуває закрити після того, як евакуюється з підбитої техніки.

Тим часом речник ОСУВ “Хортиця” Назар Волошин повідомив, що російські окупанти продовжують атакувати позиції Сил оборони України в районі Вовчанська Харківської області. Попри це, українські захисники наразі утримують більшу частину міста.