Джерело: unian.ua

Народний депутат, член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк заявив, що наступної зими в Україні можливі відключення електроенергії по 10 годин на добу. 

За його словами, підняття тарифу на електроенергію не дасть можливості все одно у 2024 році бути 24 години на добу зі світлом. Тому що ситуація в енергетиці надскладна вже зараз, на початку літа, і взимку вона буде ще складнішою.   

“Середньостатистичний сценарій – це при температурі за мінус десять градусів, ми можемо бути зі світлом по 12-14 годин, а по 10 годин на добу ми можемо бути без світла”, – сказав депутат в ефірі Київ24.  

Він також відмітив, що треба думати не тільки про тарифи на світло, а й про те, як приготуватись до важкої зими. Оскілки ворог продовжує завдавати прицільних ударів про енергосистемі України. 

Стан української енергетики – отсанні новини

Раніше повідомлялося, що у вівторок, 4 червня, дефіцит в енергосистемі прогнозується упродовж усієї доби, а його обсяг буде вищим, ніж 3 червня. Причинами є зростання споживання через спеку та зниження обсягів імпорту. 

3 червня стало відомо, що Російська Федерація знищила понад 9 ГВт української генерації.