Джерело: unian.ua

Регулярні вимкнення світла та спекотна спека призводять до того, що люди починають обмежувати себе в харчуванні та помітно перебудовувати свій раціон. Однак далеко не завжди є в цьому необхідність – УНІАН розповість, скільки зберігається ковбаса у вакуумній упаковці без холодильника.

Які ковбаси можна зберігати без холодильника – список

М’ясоїди та любителі ковбаси хотіли б ласувати улюбленим продуктом незалежно від життєвих обставин. Це можна зробити, але важливо врахувати, які види ковбас не зіпсуються без рефрижератора, а також дізнатися і про ті, для яких низькі температури обов’язкові.

Приміром, варена ковбаса, домашня, сардельки, сосиски, шинка та кров’янка не перенесуть тепла та зіпсуються, тож якщо ви полюбляєте саме їх, то купуйте небагато, щоб з’їсти одразу.

Найбільш “зручним” продуктом у такому сегменті вважається сирокопчена ковбаса. Якщо продукт якісний і виготовлений за ГОСТом, то ви здивуєтеся, скільки зберігається сирокопчена ковбаса без холодильника – до 1-2 тижнів вона може перебувати за кімнатної температури. Зберігати її правильно нескладно – потрібно дістати з упаковки, заморозити в морозилці, а потім обернути фольгою і покласти в тінь.

ВАЖЛИВО: якщо раптом ви помітили сторонній запах, наявність слизу або зміну кольору ковбаси, її в їжу вже вживати не можна.