Джерело: ukrinform.ua
Прем'єрка Естонії Кая Каллас наголосила на необхідності посилити військову підтримку України, щоб забезпечити її перемогу.

Про це вона заявила BBC, передає Укрінформ.

Говорячи про допомогу Україні у протистоянні російському вторгненню, Каллас підкреслила: "У нас немає "плану Б" на випадок перемоги РФ, тому що тоді ми перестанемо зосереджуватися на "плані А".

Вона нагадала, що уряд Естонії виділяє на підтримку України понад 1% ВВП. "Якби кожна країна НАТО зробила це, Україна перемогла б", – переконана прем'єр-міністр.

За її словами, перемога України – це не лише територія. "Якщо Україна приєднається до НАТО, навіть не маючи певної території, то це буде перемогою, тому що вона буде під парасолькою НАТО", – зазначила Каллас.

Прем'єрка також наголосила, що в Естонії розуміють: щойно бойові дії в Україні припиняться, Володимир Путін зверне свою увагу на країни Балтії, прагнучи повернути їх під контроль Москви. Нині РФ веде гібридну війну проти країн Заходу та "хоче посіяти страх у наших суспільствах", додала вона.

Як повідомляв Укрінформ, російські прикордонники у ніч проти 23 травня вкрали понад 20 буїв, встановлених в естонських водах прикордонною охороною Естонії.

Європейський Союз назвав неприйнятними дії Росії та звернувся до Кремля із вимогою припинити провокаційну діяльність і повернути світлові буї на місце.