Джерело: unian.ua

Удень 30 серпня російські війська вдарили по Харкову. Відомо про загиблих, серед яких – дитина.

Оновлено 22:10. З-під завалів багатоповерхівки в Індустріальному районі Харкова дістали загиблу жінку – кількість загиблих збільшилась до семи людей, повідомив міський голова Терехов.

Оновлено 20:37. Наразі відомо, що постраждали 59 людей, 6 – загинули. Серед загиблих – одна дитина, повідомили у ДСНС України.

“Внаслідок влучання авіабомби у житлову 12-поверхівку сталися руйнування конструкцій та пожежа площею близько 1500 кв. Пожежники врятували 12 мешканців будинку, у тому числі одну дитину, також евакуювали 160 людей”, – йдеться у повідомленні.

Загалом російські війська здійснили п’ять авіаційних обстрілів з Бєлгородської області, використовуючи боєприпас – УМПБ Д-30, зазначив Синєгубов. За його словами, росіяни влучили у 5 локацій в Харкові:

“Індустріальний район: 12-поверхова будівля, пошкоджено 5 автомобілів, троє людей загинули. Центральна частина міста: потрапляння в землю, спалах трави. Індустріальний район: загинула неповнолітня 4 постраждалих. Слобідський район: попадання до складської будівлі. 2 потерпілих. Слобідський район: пошкоджено три будинки, постраждали 6 людей. Інформація оновлюється”.

До цього голова ОВА Синегубов повідомив, що кількість загиблих зросла до пʼяти людей.

Мер міста Терехов в ефірі телемарафону повідомив, що кількість постраждалих зросла до 40 людей. За його словами, у 12-поверховому будинку рятувальні роботи ще тривають, і там дуже “складна ситуація”. 

За словами Терехова, людей з 12-поверхового будинку, по якому прийшовся удар армії РФ, розселять у гуртожитки, їм нададуть необхідну допомогу. Після завершення рятувальних робіт буде вирішуватись питання, що робити з цим будинком, додав мер.

Також мер повідомив, що були удари по дитячому майданчику та повністю зруйновані два приватні житлові будинки.

Крім того, Терехов зазначив, що після обстрілу зникла електроенергія в деяких районах міста, але зараз вже все відновлено. При цьому мер Харкова наголосив, що в місті немає паніки, бо  всі розуміють, що йде війна. 

Станом на 16:33 було відомо четверо загиблих. Серед них – дівчинка 14 років, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За його інформацією, на 16:15 відомо вже 28 поранених: “Медики продовжують працювати на місцях влучання”.

“У Немишлянському районі окупанти вбили дитину прямо на дитячому майданчику. Дівчинка. Ще щонайменше три людини в цьому районі поранені. В Індустріальному районі в палаючій багатоповерхівці вже двоє загиблих”, – зазначив мер міста Ігор Телехов.

Пізніше він повідомив, що вже відомо про трьох загиблих у багатоповерхівці. Як зазначив Терехов, в Індустріальному районі – влучання по 12-ти поверховому житловому будинку.

Удар РФ по Харкову 30 серпня – відео

Россия ударила бомбами по Харькову 30 августа

Також, за інформацією мера, ще один удар припав на центральну частину міста, на цивільну інфраструктуру, але там, за попередньою інформацією, обійшлося без жертв.

Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Харкові

Удар по Харкову 30 серпня – реакція Зеленського

Президент Володимир Зеленський у зв’язку з ударом Росії по Харкову закликав партнерів зупинити терор, надавши Україні далекобійні можливості:

“Російський удар по Харкову – просто по людях, по звичайних будинках… Цей удар – російської керованої авіабомби. Удар, якого не було б, якби наші Сили оборони мали здатність знищувати російську військову авіацію там, де вона базується. Нам потрібні сильні рішення партнерів, щоб зупинити цей терор. Це абсолютно справедлива потреба”.