Джерело: ukrinform.ua
Президент Володимир Зеленський закликав президента США Джо Байдена подолати свої побоювання щодо можливої ядерної ескалації з Москвою та надати Україні дозвіл бити західною зброєю по території Росії.

Як передає Укрінформ, про це український лідер сказав в інтерв’ю The Guardian.

Зазначається, що Зеленський чітко дав зрозуміти, що йому потрібно мати можливість використовувати потужну зброю великої дальності, яка може вражати цілі у глибині російської території.

За його словами, без «зеленого світла» з боку США інші союзники, наприклад Велика Британія, також не можуть дати дозвіл Україні використовувати свою зброю далекого радіусу дії для ударів по Росії.

«Повірте нам, ми повинні відповісти. Вони (російська армія – ред.) не розуміють нічого, окрім сили. Ми не перша і не остання ціль», – сказав Зеленський.

Він сказав, що мати зброю, надану західними партнерами, і не використовувати її проти ворога на його території, нелогічно.

«Я думаю, що абсолютно нелогічно мати (західну – ред.) зброю і бачити вбивць, терористів, які вбивають нас з боку Росії. Я думаю, що іноді вони просто сміються над цією ситуацією. Вони розуміють, що ми їх бачимо, але не можемо до них дістатися», – зауважив Президент.

Крім цього, Зеленський дав зрозуміти, що хоче використовувати, зокрема, й британські далекобійні ракети Storm Shadow для атак по російській території, однак, за його словами, Велика Британія не дала «100% дозволу» на це.

«Ми порушували це питання двічі. Ми не отримали підтвердження від нього (міністра закордонних справ Великої Британії Девіда Кемерона – ред.)», – сказав він, припустивши, що Даунінґ-Стріт насправді чекає на аналогічне рішення американців.

На запитання, чи почувається він розчарованим Сполученими Штатами та їх керівництвом, Зеленський відповів, що Вашингтону потрібно більше вірити в Україну.

«Я думаю, що їм потрібно більше вірити в нас», – сказав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, За даними ЗМІ, Байден негласно дозволив Україні завдавати удари американською зброєю по території Росії.