Джерело: unian.ua

26 серпня відбулася одна з наймасованіших повітряних атак Росії на Україну. Однак не всі випущені РФ ракети змогли досягти своєї цілі. Зокрема одна з них атакувала Київське водосховище. Відповідне відео опублікували у соцмережі X, його зняли українські військові, які перебували поруч.

За попередньою інформацією, удар по воді міг бути завданий російською ракетою X-101. На кадрах видно, як зброя летить на швидкості, після чого пірнає та йде прямо на дно. 

Через це користувачі почали жартували, що ймовірною ціллю був “підводний човен НАТО”, який там ховався. 

Влучання російської ракети у Київське водосховище

Російська атака на Україну 26 серпня – що відомо

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 26 серпня, по всій території України було оголошено повітряну тривогу. Окупанти випустили по Україні ракети в доповнення до “шахедів”. Вибухи лунали у різних містах та областях України, зокрема окупанти цілилися на енергетичні об’єкти. 

Пізніше президент України Володимир Зеленський відреагував на удар РФ та заявив, що ця атака стала однією з найбільших за час війни. 

Це був один з найбільших ударів – комбінований. Більше сотні ракет різних типів та близько сотні “шахедів”, – сказав глава держави.

Також повідомлялось, що під час масованої атаки росіяни поцілили по Київській ГЕС, однак критичних пошкоджень вона не зазнала. Зазначається, що загрози прориву греблі чи критичних пошкоджень станції немає.