Джерело: ukrinform.ua
Сенатор Марк Келлі, який претендує на посаду віцепрезидента США в президентській кампанії імовірної кандидатки від демократів Камали Гарріс, розкритикував кандидата на посаду віцепрезидента від республіканців Джей Ді Венса за його позицію щодо України.

Як передає Укрінформ, про це Келлі заявив у середу в інтервʼю Politico.

«Для мене цілком очевидно, що є Джей Ді Венс, який хоче повністю відмовитися від України, і є Дональд Трамп, який у минулому був досить проросійським і схилявся до Володимира Путіна так, як я ніколи не очікував від президента», – зазначив Келлі.

За його словами, він «дуже стурбований тим, що ці хлопці зроблять, аби відмовитися від союзника на користь супротивника».

Це був би набагато небезпечніший світ, додав Келлі.

Як провідний член сенатського Комітету із питань збройних сил і колишній військовий пілот, Келлі є рішучим прихильником України і взяв на себе практичну роль у питанні підготовки українських пілотів для літаків F-16 на авіабазі «Девіс-Монтен» у його штаті Арізона.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрезидентка США Камала Гарріс оголосила про намір змагатися за посаду президента. Вона вже провела телефонні розмови щонайменше із трьома потенційними кандидатами у віцепрезиденти.