Джерело: ukrinform.ua
Адвокати експрезидента США Дональда Трампа у понеділок подали апеляцію з вимогою скасувати вирок щодо цивільного шахрайства у Нью-Йорку, оскільки рішення про виплату 454 мільйонів доларів поставило під загрозу бізнес американського політика.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

Адвокати колишнього президента США назвали рішення за цією справою «несанкціонованим захопленням влади» генпрокуроркою Нью-Йорку Тіш Джеймс.

В апеляції адвокати Трампа назвали «помилковим» рішення судді Артура Енґорона у справі про цивільне шахрайство політика, а також стверджували, що суддя невірно зрозумів «базові банківські концепції». Вони також стверджували, що жоден банк або страхова компанія не постраждала від жодної транзакції, додавши, що компанії отримали значні прибутки.

Водночас речниця офісу Джеймс заявила, що адвокати Трампа повторюють старі аргументи, тоді як їхня перемога у суді базувалася на фактах та законі.

Зазначається, що рішення суду у справ про шахрайство становить серйозну загрозу для Трампа, оскільки він сам заявив, що йому бракує коштів, щоб виконати вирок.

Апеляційний суд призначив слухання у цій справі на початок вересня, однак незрозуміло, чи буде винесене рішення щодо апеляції до президентських виборів у листопаді, йдеться у матеріалі.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому суд Нью-Йорка зобов'язав Трампа виплатити 454,2 млн доларів у справі про шахрайське завищення вартості його активів.