Джерело: ukrinform.ua
Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо у суботу провів телефонну розмову із українським колегою Денисом Шмигалем, під час якої розкритикував включення Україною російської нафтової компанії «Лукойл» до санкційного списку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє TASR із посиланням на пресслужбу словацького уряду.

Фіцо вважає, що запровадження санкцій проти «Лукойла» шкодить не Росії, а переважно деяким країнам ЄС.

Він заявив, що «Словаччина не має наміру бути заручницею українсько-російських відносин», і зауважив, що рішення України про блокування транзиту «Лукойлу» призведе до того, що словацький нафтопереробний завод Slovnaft, який входить до угорської групи MOL, отримає на 40% менше нафти, аніж потрібно для переробки.

«Це вплине не лише на словацький ринок, але й може призвести до припинення поставок нафти, виробленої на заводі Slovnaft, в Україну, а вони становлять майже десяту частину всього українського споживання», – сказав Фіцо.

В офісі Шмигаля заяву Фіцо щодо російського «Лукойлу» поки що не коментували.

Як повідомляв Укрінформ, Словаччина та Угорщина заявили, що припинили отримувати нафту від свого ключового постачальника «Лукойл» після того, як у червні Україна запровадила заборону на транзит ресурсів російської енергетичної компанії через свою територію.