Джерело: ukrinform.ua
Ворогу не вдасться використати уламки наших морських дронів для створення власних, бо у нас над цим працюють кращі інженери.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Євгеній Єрін, передає Укрінформ.

«Щодо уламків чи інших частин цих дронів, які ворог намагається використати для створення власних дронів, то навряд чи у них щось вийде. Тому що інженери, які ці дрони створюють, мають бути передовими і кращими у цьому напрямку. Робота у цьому напрямку ведеться не перший рік. Наші розробки доводять свою ефективність, ми є одними з найкращих у цьому плані. Тож навряд чи ворогу вдасться щось таке повторити, але вони будуть намагатися», – розповів Єрін.

Він також вважає, що навіть якщо росіяни створять власний морський дрон, це буде «те, що українські фахівці робили позавчора».

«Тому що ми рухаємося вперед, розвиваємося і вдосконалюємо наше озброєння», – зауважив Єрін, додавши, що при цьому не можна недооцінювати ворога.

«Тема безпілотників, у тому числі морських, не нова, але рішуче їхнє значення у веденні бойових дій і здобутті якихось успіхів показала саме ця війна, яка триває зараз. Нині саме наші дрони показали себе з найкращого боку», – зауважив представник ГУР.

Як повідомляв Укрінформ, український ударний морський дрон Magura V5 за результатами дослідження, опублікованими у польському виданні Political Science and Security Studies Journal, визнаний найрезультативнішим під час повномасштабного вторгнення Росії.

Завдяки дронам Magura V5 були вражені 14 російських кораблів, вісім з яких знищені повністю.

За інформацією ГУР, ідеться про розвідувальний корабель росіян “Іван Хурс”, патрульний корабель “Сєргєй Котов”, десантні судна “Акула” та “Серна”, ракетний корабель “Івановєц”, великий десантний корабель “Цезарь Куніков”, а також російські швидкісні патрульні та десантні катери різних типів.

Збитки, завдані Росії операторами ГУР за допомогою дронів Magura V5, орієнтовно оцінюються у понад 500 мільйонів доларів.