Президент України Володимир Зеленський відреагував на удар росіян по дитячій лікарні “Охматдит”. Він наголосив, що під завалами є люди, кількість постраждалих і загиблих невідома.

Про це Зеленський заявив у понеділок, 8 липня.

https://t.me/V_Zelenskiy_official/11049

Удар росіян по лікарні “Охматдит”

“Дитяча лікарня “Охматдит” у Києві. Одна з найважливіших не лише в Україні, а й у Європі виключно ДИТЯЧА лікарня”, — зазначив президент.

Глава держави нагадав, що “Охматдит” врятував та повернув здоровʼя тисячам дітей. Він зазначив, що зараз лікарня пошкоджена російським ударом, під завалами є люди. За словами Зеленського, точна кількість поранених і загиблих наразі невідома.

“Зараз усі допомагають розбирати завали: лікарі, звичайні люди”, — додав він.

Президент зазначив, що росія не може не знати, куди летять випущені нею ракети, і повинна сповна відповісти за всі свої злочини проти людей, дітей та людяності загалом.

“Дуже важливо, щоб світ зараз не мовчав про це і щоб кожен бачив, що таке Росія, що вона робить”, — резюмував президент.

Нагадуємо, у Києві під час ракетної атаки відбулося влучання по дитячій лікарні “Охматдит”.

Зранку 8 липня у кількох районах Києва пролунали вибухи. Внаслідок ракетного удару зафіксовано падіння уламків у Солом’янському, Дніпровському, Дарницькому, Деснянському, Шевченківському та Голосіївському районах, відомо про щонайменше вісьмох постраждалих. 

Джерело: kyiv.novyny.live