Джерело: ukrinform.ua
В Одеській області прикордонники відпрацьовували дії у разі хімічної та радіаційної небезпеки у пунктах пропуску.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Прикордонники підвищили професійні навички з радіаційного, хімічного, біологічного захисту та екологічної безпеки / Фото: ДПСУ

Відбулися фахові збори з керівниками підрозділів радіаційного, хімічного, біологічного (РХБ) захисту прикордонного відомства. Учасники мали можливість отримати не лише теоретичні знання, а й практичні навички, необхідні для оперативного реагування в умовах радіаційної та хімічної небезпеки.

Під час зборів персонал навчався працювати з мобільним автоматизованим радіаційним комплексом МАРК та мобільним автоматизованим комплексом спеціальної обробки МАКСО.

Окрім того, учасники тренінгу вивчали методологію та порядок огляду транспортних засобів, вантажів, пошуку, локалізації та первинної ідентифікації радіоактивних та ядерних матеріалів. Особлива увага приділялася забезпеченню безпеки особового складу під час огляду об’єктів з підвищеними рівнями радіоактивності.

"Під час зборів прикордонники відпрацьовували дії в умовах хімічної та радіаційної небезпеки в пунктах пропуску, що є критично важливим для збереження життя та здоров'я людей", – зазначили в ДПСУ.

Тренінг також включав обговорення новітніх зразків техніки та засобів РХБ захисту.

Як повідомляв Укрінформ, 6 липня прикордонники Мукачівського загону виявили в сумці громадянки України бойову гранату, яку вона, за її словами, везла до знайомих в Будапешт.