Джерело: ukrinform.ua
Уряд США оголосив про запровадження санкцій проти мережі відомого російського бренду антивірусного ПЗ «Лабораторія Касперського» через причетність цієї структури до діяльності спецслужб Росії.

Про це йдеться в повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC ввів санкції проти дванадцяти осіб на посадах виконавчого та вищого керівництва AO Kaspersky Lab (Лабораторія Касперського)»,- зауважили в американському відомстві.

При цьому підкреслюється, що заходи були запроваджені з метою забезпечити цілісність кібердомену США та захистити громадян від зловмисних кіберзагроз.

Крім того, Мінторгівлі США прийняло рішення заборонити компанії Kaspersky Lab, Inc., а також її філіям, дочірнім і материнським філіалам прямо чи опосередковано надавати антивірусне програмне забезпечення та продукти чи послуги кібербезпеки в Сполучених Штатах або особам у США. Це сталося після того, як розслідування виявило, що транзакції, пов’язані з продуктами та послугами Kaspersky Lab, Inc. та її корпоративного сімейства, становлять неприйнятний ризик для національної безпеки США та американських громадян.

Окремо Мінторгівлі США внесло структури AO Kaspersky Lab та OOO Kaspersky Group (Росія), а також Kaspersky Labs Limited (Сполучене Королівство) до Списку організацій, які співпрацюють з військовими та розвідувальними органами РФ з метою забезпечення завдань російського уряду щодо кіберрозвідки.

Як повідомлялося, раніше Міністерство внутрішньої безпеки США видало оперативну директиву, що вимагала від міністерств і відомств федеральної виконавчої влади припинити використання та видалити продукти й послуги під брендом Kaspersky Lab.