Джерело: ukrinform.ua
Північноатлантичний альянс відповість Росії на акти саботажу і диверсій, а також дезінформації проти країн Альянсу, що включатиме, зокрема, обмеження для російського розвідувального персоналу у країнах НАТО.

Про це перед зустріччю глав МЗС країн НАТО у Брюсселі повідомив журналістам генсек Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив генсек Альянсу, останнім часом спостерігалися ворожі дії Росії проти союзників, зокрема акти саботажу, кібератаки, розповсюдження дезінформації.

“Ми готуємо варіанти відповіді, і я очікую, що вони включатимуть підвищення обізнаності про загрози, обмін розвідувальною інформацією, кроки щодо захисту критичної інфраструктури, включаючи підводну інфраструктуру, кібербезпеку і більш жорсткі обмеження для російського розвідувального персоналу на території Альянсу”, – повідомив Столтенберг.

Як повідомлялося, у Брюсселі розпочинається дводенна зустріч міністрів оборони Альянсу. У перший день роботи міністрів відбудеться засідання Контактної групи з оборони України (Рамштайн) та зустріч Ради Україна-НАТО за участю міністра оборони України Рустема Умєрова.

Останнім часом у країнах НАТО спостерігалися акти саботажу і диверсій, зокрема вибухи і підпали у торгових центрах, об'єктах транспортної інфраструктури тощо. Зокрема, від грудня минулого року у Польщі було затримано щонайменше 18 осіб, яких звинувачують у підготовці чи вчиненні актів саботажу і диверсій в інтересах РФ. Зокрема, затримано особу, яка планувала замах на Президента Володимира Зеленського в районі аеропорту Ряшів-Ясьонка.

Польща вже ухвалила рішення про обмеження пересування російського дипломатичного персоналу по території країни.