Джерело: ukrinform.ua
Політичне об’єднання “Брати Італії”, очолюване прем’єр-міністеркою Джорджею Мелоні, здобуло найбільше голосів на виборах до Європарламенту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

“Після підрахунку майже усіх голосів “Брати Італії” здобули 28,8% голосів, що більш як у чотири рази перевищує їхній результат на виборах до Європарламенту у 2019-му. Це також більше, ніж 26%, які об’єднання отримало на національних виборах у 2022 році, коли прийшло до влади”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що другий результат із 24,4% голосів показала опозиційна Демократична партія. Ще одна опозиційна – “Рух 5 зірок” – стала третьою із 9,9%, це найгірший її показник на національному рівні з часу формування у 2009 році.

“Вибори до Європарламенту показують, що владна коаліція Мелоні, яка складається як з ультра, так і зважених правих, наростила свою підтримку до 47% із 43% у 2022-му”, – вказує Reuters.

Як повідомляв Укрінформ, король Бельгії Філіп прийняв заяву про відставку очільника уряду Александра де Кроо, яку він подав після поразки його партії на парламентських виборах.