Джерело: ukrinform.ua
Палата представників США ухвалила законопроєкт, який передбачає запровадження санкцій проти Міжнародного кримінального суду (МКС), прокурор якого запросив видачу ордерів на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу і міністра оборони Йоава Галанта.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Як зазначається, за законопроєкт проголосували 247 конгресменів, проти виступили 155.

Документом передбачається запровадження санкцій проти осіб, які беруть участь у судових переслідуваннях американців чи громадян країн-союзниць США, які не є членами МКС, у тому числі Ізраїлю.

Законопроєкт також блокує в’їзд чиновників МКС до США, анулює будь-які американські візи та обмежує їхні можливості при проведенні угод із майном у США.

Однак очікується, що законопроєкт не буде винесений на голосування у Сенаті, який перебуває під контролем демократів, прихильників президента США Джо Байдена.

Як повідомляв Укрінформ, у травні прокурор Міжнародного кримінального суду вимагав ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, міністра оборони Йоава Галанта та трьох лідерів терористичного угруповання ХАМАС.

В Ізраїлі розкритикували це рішення, назвавши його «обурливим».

МЗС Німеччини закликає не рівняти ізраїльських урядовців з ватажками ХАМАСу. Джо Байден також назвав обурливим запит прокурора Міжнародного кримінального суду на арешт керівників Ізраїлю та наголосив, що США підтримуватимуть цю країну в умовах безпекових загроз.

Фото ілюстративне