Джерело: unian.ua

Капуста – тушкована з м’ясом, грибами або без будь-яких добавок – неймовірно популярна страва серед українців, особливо в осінньо-зимовий період. Овоч коштує недорого, вистачає такого гарніру надовго. Читайте в матеріалі, як тушкувати капусту так, щоб вона була м’якою та соковитою.

Як смачно тушкувати капусту – важлива хитрість

Тушкувати капусту, в принципі, зможе будь-яка господиня, але далеко не в кожної вийде зробити це на “відмінно”. Виявилося, що головний секрет ідеальної страви криється в одному інгредієнті – воді. Саме вона перетворює звичайний нашаткований овоч на сковороді на витвір мистецтва.

Навіть не сумнівайтеся в тому, чи потрібно додавати воду в тушковану капусту – безумовно, так, особливо якщо овоч сам по собі сухий. Півсклянки рідини на середню сковорідку цілком вистачить, щоб надати головному інгредієнту соковитості та м’якості. Розраховуйте так, щоб кількість води не перевищувала 15 від загальної кількості капусти. Так у вас вийде зберегти необхідну кількість вологи або підняти її рівень до ідеального.

Дуже смачна тушкована капуста – рецепт

Інгредієнти:

  • 700 гр капусти;
  • 1 морква;
  • 1 цибуля;
  • рослинна олія;
  • сіль, перець;
  • вода;
  • 1.5 ст.л цукру;
  • 2 ст.л томатної пасти.

Запам’ятовуйте, як смачно тушкувати капусту без м’яса за цим класичним рецептом.

Капусту ретельно промити, дрібно нарізати тонкою довгою соломкою. Врахуйте, що саме такий метод шинкування найкращий – невеликі шматочки і тушкуються швидше, і мають кращий вигляд. Цибулю почистити, подрібнити кубиками або півкільцями, моркву почистити й натерти за допомогою терки. Розігріти пательню, змастити приблизно 1 ст. л. олії, пасерувати цибулю та моркву 7-10 хвилин, поки овочі не стануть золотистого відтінку. Після цього прибрати їх в іншу ємність, сковороду витерти паперовим рушником. Якщо не хочете робити так, але є другий посуд для смаження, можна взяти його.

Знову налити на сковороду олію, викласти капусту. Якщо не поміщається вся, то почекати трохи (овоч осяде), потім додати решту кількості. Смажити капусту 10-15 хвилин. Після цього додати цибулю і моркву, томатну пасту і цукор, посолити, поперчити, перемішати. Влити воду і, накривши кришкою, запустити процес тушкування капусти на 15-20 хвилин. По готовності перевірити смак і додати сіль (перець) за потреби.