Джерело: unian.ua

Російські окупаційні війська продовжують тиснути на Вугледар, намагаючись захопити українське місто, кажуть аналітики DeepState.

У Telegram-каналі проекту повідомляється, що росіяни просуваються в східну частину міста зі сторони дач. Вони хочуть закріпитися в багатоповерхівках на околицях Вугледару – туди вже забігає російська піхота. Також окупанти намагаються тиснути з правого флангу, однак ще не змогли добратися до міста.

На його взяття росіяни кинули додаткові ресурси у вигляді регулярних сил та спецпідрозділів – активно працюють дронами підрозділи БПЛА. Також загарбники стирають місто постійними обстрілами. “За попередньою інформацією, дорога на Богоявленку взята під вогневий контроль. Тривають спроби просунутися зі сторони Водяного”, – зазначили аналітики.

Ситуація на фронті

Нещодавно Forbes писав, що 72 механізована бригада імені Чорних Запорожців, яка захищає Вугледар, нібито почала відходити з міста на більш захищені позиції.

В самій бригаді спростували цю заяву, зазначивши, що продовжують захищати місто. Вже сьогодні стало відомо про звільнення командира 72 ОМБр Івана Вінніка.