Джерело: unian.ua

Під час операції української розвідки із зачистки Вовчанського агрегатного заводу ватажки російських солдатів розуміли безнадійність повернення контролю над об’єктом, проте все одно змушували окупантів чинити опір. Про це заявив представник ГУР МО України Андрій Черняк в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що підготовка операції щодо звільнення заводу тривала декілька тижнів, а успіх цієї місії має важливе значення для майбутніх дій Сил безпеки та оборони України. 

“Це було потрібно для того, щоб максимально спростити логістику, забезпечення наших сил, які знаходяться в цьому регіоні. У подальшому це дасть можливість Силам оборони України вести контрнаступальні дії і виганяти ворога з української землі”, – запевнив Черняк.

ГУР про операцію на Вовчанському заводі

В ГУР додали, що армія РФ на заводі зазнала значних втрат, адже ватажки загарбників через насильство фактично прирекли своїх військових на безглузду смерть. 

“Насправді там відбувались страшні, дикі, дивні речі з боку російських командирів до своїх підлеглих. Йдеться про навмисні убивства, йдеться про терор. Це черговий приклад, коли російський солдат не має жодних прав і його взагалі не вважають за людину”, – підкреслив представник ГУР. 

Звільнення Вовчанського агрегатного заводу – що відомо

Як повідомляв УНІАН, бійці ГУР 24 вересня звільнили Вовчанський агрегатний завод, що на Харківщині. Операцію провели спеціальні групи ГУР: “Стугна”, “Парагон”, “Юнгер”, БДК, “Терор”. В управлінні додали, що в деяких випадках українські спецпризначенці вступали з ворогом у рукопашний бій. 

Водночас офіцер одного з спецпідрозділів ГУР МО України розповів, що під час операції близько двох десятків окупантів українські бійці взяли у полон, декілька десятків – знищили. За його словами, бій тривав понад тиждень.