Джерело: unian.ua

На вихідних у Києві буде сухо, однак посилиться вітер й трохи похолоднішає, а у перших числах жовтня очікується більш відчутне похолодання. Про це на своїй сторінці у Facebook  повідомила відома синоптикиня Наталка Діденко.

Вона уточнила, що у суботу та в неділю у столиці буде без дощів.

“У суботу практично літо, до +27 градусів, щоправда, з рвучким вітром”, – розказала експертка з погоди.

У неділю, за прогнозом синоптикиня, стане трохи свіжіше – температура знизиться до +24 градуси. А буквально через два дні температура у Києві знизиться ще сильніше:

“Відчутніше зниження температури повітря в столиці ймовірне 2-го жовтня”.

Похолодання в Україні – що кажуть в Укргідрометцентрі

Цими вихідними очікуються зміни у погодних умовах. У деяких регіонах з’являться більш осінні риси, адже з заходу наближається атмосферний фронт із холодним повітрям. Цей фронт спричинить значне зниження температури в західних і північних областях, а в Карпатах може випасти мокрий сніг. 

У західних та Житомирській областях очікуються помірні та місцями сильні дощі. Температура в суботу, 28 вересня, коливатиметься від +19° до +25°, проте в неділю стане значно холодніше – до +9°…+14°.

На решті території країни збережеться тепла і суха погода. Вночі температура сягатиме +12°…+18°, а вдень — від +23° до +29°. Водночас 29 вересня у Київській, Чернігівській та Вінницькій областях можливі короткочасні дощі, при температурі від +18° до +23°.

За прогнозами Укргідрометцентру, в понеділок в більшості областей опадів не буде. Проте на заході та півночі можливі невеликі дощі, а на високогір’ї Карпат може випасти мокрий сніг. У західних областях вночі температура знизиться до +2°…+9°, вдень підніметься до +9°…+14°. На решті території вночі буде +8°…+13°, вдень – +20°…+25°, а в північних областях – +14°…+19°.