Джерело: unian.ua

Кімнатні квіти швидко витрачають поживні речовини з горщика і частіше потребують підживлення. Без внесення добрив рослини можуть поникнути і почати в’янути. Тому садівники придумали кілька хитрощів, як оживити зів’ялі квіти на підвіконні.

Один такий несподіваний, але вельми дієвий спосіб потребує інгредієнтів, які є на кожній кухні. Дріжджі та цукор для квітів показують дивовижну ефективність. Виявляється, ці продукти потрібні не тільки для пишної випічки, а й знадобляться в садівництві.

Як оживити квіти в горщику за допомогою цукру і дріжджів

Садівники застосовують цукор і дріжджі для квітів через багатий мінеральний склад. У дріжджах міститься азот, вітаміни В1, В2 і В6, а також різні амінокислоти і пептиди. Усі ці мікроелементи покращують склад ґрунту, підвищують імунітет, зміцнюють кореневу систему. А цукор потрібен для активації дріжджів.

Готується добриво так: на 1 л води використовуйте 1 г дріжджів і дрібку цукру. Змішайте і залиште на 2-3 години в темному місці, щоб суміш забродила. Потім розведіть суміш водою у співвідношенні 1:10. Полийте квітки в горщиках, а залишок рідини можна застосувати в саду або на овочевих грядках.

Особливо корисні дріжджі та цукор для орхідей. Тропічна красуня буде рада такій підгодівлі. Змішайте 10 г дріжджів зі склянкою води кімнатної температури і ложкою цукру. Залиште в теплому місці на кілька годин. Потім розбавте суміш теплою водою, поки не вийде 1 л рідини. Отриманим розчином залийте горщик з орхідеєю на 15 хвилин.