Джерело: ukrinform.ua
Американські розвідувальні служби вважають, що РФ може відповісти з більшою силою США та їхнім партнерам по коаліції, якщо вони погодяться надати Україні дозвіл на використання ракет дальнього радіуса дії для ударів углиб РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NYT із посиланням на анонімних американських посадовців.

"Розвідувальні служби США вважають, що РФ, ймовірно, відповість з більшою силою США та їх партнерам по коаліції …якщо вони погодяться надати українцям дозвіл використовувати для ударів вглиб РФ ракети дальньої дії, надані США, Великою Британією та Францією", – зазначили офіційні особи США.

Оцінка розвідки, про яку раніше не повідомлялося, також применшує вплив ракет великої дальності на хід війни, оскільки українці наразі мають обмежену кількість такої зброї і неясно, скільки ще можуть надати їм західні союзники.

Зазначається, що отримані дані можуть частково пояснити, чому президенту Джо Байдену було так важко ухвалити це рішення, і продемонструвати внутрішній тиск на нього.

Американські посадовці, які говорили на умовах анонімності, сказали, що залишається незрозумілим, що Байден вирішить зробити.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський планує обговорити з Президентом США Джо Байденом дозвіл на далекобійні удари по території РФ та впевнений, що такий дозвіл буде наданий.