Джерело: unian.ua

Ситуація навколо міста Вугледар (Донецька область) продовжує ускладнюватися.

Про це заявляють аналітики DeepState. “Ситуація навколо міста критична та продовжує ускладнюватися. К*цапи пробують оточити населений пункт, а паралельно з цим, вони його просто рівняють із землею артилерією, КАБАми тощо. Тримати до останнього – означає ставити руїни вище за ціну наших військових, що є неприпустимим”, – йдеться у повідомленні в Telegram.

Аналітики проєкту наголошують, що наші захисники продовжують тримати оборону.

“Про сьогоднішні наслідки потрібно було думати раніше, а тепер вже запізно. Хоча бійці 72 бригади не здаються і попри все продовжують виконувати свою роботу”

DeepState також публікує відео вкритого хмарами диму Вугледара після численних влучань по місту.

Росіяни знищують Вугледар

“І це чергові кадри, які необхідно показувати нашим партнерам – поки ведуться політичні дискусії про обмеження і дозволи, к*цапи просто знищують цілі міста і села авіаційними бомбами з літаків, які б мали знищуватися, але немає чим”, – наголошують аналітики.

DeepState 23 вересня оновив свою карту бойових дій, на ній видно, що супротивники намагаються наступати на Вугледар з двох напрямків. 

У центрі уваги ситуація під містом Вугледар – новини, які повідомлялися

Як повідомляв УНІАН, 72-га ОМБр у Вугледарі під загрозою оточення, і допомоги чи заміни їм чекати нема звідки, пише видання Forbes. У січні та лютому минулого року 72-га механізована бригада ЗСУ розгромила під Вугледаром російські війська, які переважали її за чисельністю, і наразі продовжує утримувати цю ділянку фронту.

Військовий ЗСУ Кирило Сазонов каже, що найважчою на Донеччині зараз є ситуація саме в районі Вугледара. Ворог проривається до міста з різних боків і це, за його словами, загрожує як мінімум логістиці.

Як заявив військовий експерт, колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, існує загроза, що Сили оборони втратять контроль над Вугледаром, ба більше, захисники міста можуть опинитися в оточенні.