Джерело: unian.ua

Останній тиждень вересня в Україні буде теплим, а зміна повітряних потоків може полегшити киянам ситуацію із задимленням. Про це в коментарі NV розказала синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

За її словами, в окремих регіонах погода продемонструє свій мінливий характер. Зокрема, відсьогодні повітряні потоки змінять свій напрямок – повіє південний та південно-східний вітер. Синоптикиня повідомила, що завдяки цьому, можливо, киянам менше дошкулятиме погане повітря. Дим з півночі області не буде переміщуватись у напрямку столиці, а переноситиметься далі на північ. 

А ще повітря з півдня принесе більше тепла, каже Наталія Птуха. Тож 27-28 вересня повітря в Україні прогріється аж до +22…+28.

Впродовж 25-26 вересня на Київщині також місцями можуть пройти невеликі окремі дощі. 

Також цього тижня, за словами синоптикиня, дещо посилиться вітер. Зокрема, вже з 25 числа швидкість вітру буде до 7-12 м/с.

Задимлення у Києві – що відомо

Останніми днями Київ опинився у димовій завісі, що викликало занепокоєння мешканців міста. Видимість на вулиці періодично знижується, а повітря стає важким та з запахом гару. 

Зокрема, 20 вересня українська столиця навіть очолила світовий рейтинг міст з найбруднішим повітрям.

За даними МВС, задимлення спричинене зміною вітру та незначними осередками пожеж в екосистемах. Зокрема, на торфовищах і відкритих територіях Київської, Чернігівської та Сумської областей.