Джерело: unian.ua

Триває війна в Україні, кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони України здійснили хакерську атаку на два російські банки.

Хакерської атаки зазнали банки “Московський кредитний банк” та “Россельхозбанк”, повідомили УНІАН джерела у спецслужбах. Унаслідок кібератаки не працювали мобільні додатки цих банків, і було порушено роботу сайтів фінустанов.

Співбесідники додали, що техпідтримка ворожих банків не змогла визначити навіть приблизний час, за який зможе відновити роботу інтернет-сервісів. Джерела у спецслужбі додали, що хакерські атаки по фінансовій системі Росії будуть здійснюватися до тих пір, поки українську землю не покине останній загарбник.

“…Росіяни мають усвідомлювати, що кожна фінансова установа – законна ціль для наших Сил безпеки і оборони, адже всі вони беруть участь у фінансуванні окупаційної армії”, – додали джерела агентства.

Триває російсько-українська війна – що вже відомо про кібератаки

Українські спеціалісти вже не раз завдавали кіберударів по російській стороні, – були атаковані і банки, і телеканали, і важливі російські підприємства.

Зокрема, у середині серпня стало відомо, що кіберфахівці ГУР МО провели нову кібероперацію в Росії і змогли паралізувати роботу ворожого підприємства-розробника ядерної зброї.