Джерело: unian.ua

Курс долара в Україні в неділю, 22 вересня, у більшості обмінників фінкомпаній і відділень банків, які працюватимуть, перебуватиме у межах коридору: прийом – від 41,00 до 41,50 грн/дол. і продаж – від 41,60 до 41,85 грн/дол., прогнозує аналітик Олексій Козирєв.

Щодо курсу євровалюти, то, як зазначив експерт, він цього дня буде в межах: прийом – від 46,10 до 46,40 грн/євро і продаж – від 46,55 до 46,90 грн/євро.

“Власникам обмінників, як і раніше, немає сенсу як особливо знижуватися за курсом продажу долара і євро, так і нема чого сильно звужувати свої спреди між купівлею і продажем валюти. І основна їхня турбота – вчасно та у повному обсязі забезпечувати свої точки обміну як готівковою гривнею, так і готівковою валютою”, – вважає аналітик.

За його прогнозом, частина обмінників у регіонах, де конкуренція менша, намагатимуться тестувати максимально високі курси продажу долара і євро, щоб “намацати” для себе рівень готовності місцевих покупців до нових цінників за цими валютами.

“Обмінники фінкомпаній і відділення банків, які працюють у вихідні, продовжать працювати у форматі “з обороту” з рівнем спреду в межах 20-25 копійок за доларом і 20-40 копійок за євро. Як і минулої суботи та неділі, оптові обмінники (за сумами від 1 000 доларів або євро) будуть готові “рухатися” в межах 3-5 копійок як у частині підвищення рівня приймання валюти в громадян, так і в частині зниження цінника своїх продажів”, – додав Козирєв.

Курс долара в Україні – прогноз на тиждень

Нагадаємо, у коментарі УНІАН начальник департаменту казначейства “Глобус Банку” Тарас Лєсовий спрогнозував, що протягом 23-29 вересня коридори валютних змін будуть такими: на міжбанку 41-41,6 грн/дол. і 44-46 грн/євро, на готівковому ринку 41,2-41,8 грн/дол. і 44-46,5 грн/євро.

Банкір заявив, що до кінця вересня не варто чекати істотних курсових змін.