Джерело: ukrinform.ua
Сполучені Штати розпочнуть низку ініціатив як протягом наступного тижня, так і протягом наступних місяців, щоб посилити позицію України.

Про це в інтерв’ю Голосу Америки заявив директор із питань Європи у Раді з нацбезпеки Білого дому Майкл Карпентер, передає Укрінформ.

«Я думаю, ви побачите, що ми розпочнемо низку ініціатив, як протягом наступного тижня, так і протягом наступних місяців, щоб посилити позицію України», – підкреслив Карпентер.

Він додав, що адміністрація президента США Джо Байдена надаватиме пріоритет найважливішим спроможностям, які посилять Україну на полі бою.

«Варто пам’ятати, що ми вже витратили багато грошей із закону про додаткове фінансування, який ухвалили у квітні. Тож коштів лишилося небагато, але ми будемо намагатися надавати пріоритет найважливішим спроможностям, які посилять Україну на полі бою. Я вам скажу, що ми зробимо все можливе, щоб найближчими тижнями якомога швидше надіслати якомога більше цієї військової допомоги», – сказав він.

Карпентер також сказав, що Байден відданий Україні як суверенній, демократичній, незалежній державі, яка дає відсіч цій жорстокій атаці з боку Росії.

«Як ми неодноразово зазначали, Путін міг би закінчити цю війну хоч сьогодні, якби захотів. І ніхто так сильно не хоче миру, стабільності та безпеки, як український народ. Вони – жертви. Вони – це ті, чиї міста, чиї села, чиї сусідські будинки, школи та дитсадки розбомблені», – додав чиновник.

Він зазначив, що українці понад усе хочуть миру, а США потрібно дати їм силу, щоб вони могли цього досягнути.

«Ми бачили в Україні найжорстокіші воєнні злочини, навіть злочини проти людяності. Тому ми розуміємо, що українці понад усе хочуть миру, але нам потрібно дати їм силу, щоб вони могли цього досягнути. І саме тут ми плануємо провести дуже предметне обговорення, як узгодити нашу політику для досягнення цієї кінцевої мети» – сказав Карпентер.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати готують пакет військової допомоги Україні на суму $375 мільйонів, про нього можуть оголосити наступного тижня.