Джерело: ukrinform.ua
У соцмережах зʼявляється фейкова інформація про підрив протипаводкових валів, а в зоні стихійного лиха помітили особу у військовій формі, яка їздить на автомобілі з підробленими номерними знаками й попереджає людей про нібито плани підриву таких насипів.

Про це заявив у четвер після засідання кризового штабу у Вроцлаві глава польського уряду Дональд Туск, передає кореспондент Укрінформу.

«Виявлено чоловіка, який, переодягнувшись у форму, під виглядом військового ходить по різних місцях і повідомляє, що незабаром підірвуть насипи. Людина їздить на машині з фальшивими номерами, то це вже не весело, не на любительство, а серйозні проблеми»,- зазначив Туск.

Він додав, що у соцмережах зʼявляються фейкові повідомлення про те, що нібито планується підрив протипаводкових насипів.

«Ми нічого ніде не плануємо підривати», – наголосив глава польського уряду.

Він закликав поляків не вірити нікому, хто від імені влади чи інших служб розповідає про це й інформувати про такі випадки поліцію та спецслужби.

Водночас Туск підкреслив, що поки ще зарано стверджувати, що немає загрози підтоплення Вроцлава.

Командувач військ тероборони РП Кшиштоф Станьчик повідомив, що зараз пріоритетом для військ тероборони країни у зоні стихійного лиха є евакуація людей з населених пунктів Глембоцко, Желязно і Левін Бжеський, а також зміцнення протипаводкових насипів й очищення території, де вже пройшла велика вода.

Як передавав Укрінформ, у Польщі повінь забрала життя шести людей.