Джерело: unian.ua

Народна депутатка України Марʼяна Безугла написала заяву про звільнення з посади заступника голови Комітету з питань національної безпеки та оборони. Фото документу вона оприлюднила на своїй сторінці у Facebook.

“Відповідно до частини третьої статті 84 Регламенту Верховної Ради України, прошу увільнити мене від виконання обовʼязків заступника голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки та обрати членом Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва”, – йдеться в заяві.

Варто зазначити, що раніше голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія запропонував Верховній Раді звільнити Безуглу з посади заступниці комітету з питань оборони й члена комітету та призначити нардепку членом комітету з питань зовнішньої політики.

Проєктом відповідної постанови поділився народний депутат від фракції “Голос” Ярослав Железняк:

Безугла в Комітеті Ради з нацбезпеки і оборони: що передувало

У липні 2024 року члени парламентського Комітету з питань національної безпеки та оборони проголосували за те, щоб підготувати постанову щодо виключення зі свого складу нардепки Мар’яни Безуглої.

Тоді зазначалося, що  для зняття Безуглої необхідно зареєструвати постанову та пройти з нею Регламентний комітет. Після цього постанову мали винести на розгляд сесійної зали, де її мали б підтримати більш ніж 226 депутатів.

Проте, як повідомив на початку вересня депутат Ярослав Железняк, Верховна Рада України не проголосувала за відкликання народного депутата України Мар’яни Безуглої з посади заступника голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.