Джерело: unian.ua

Верховна Рада прийняла за основу законопроект (№12023) внесення змін до порядку проходження військової служби за контрактом іноземцями та особами без громадянства.

Як повідомив у Telegram народний депутат від фракції “Голос” Ярослав Железняк, за відповідний проект закону проголосували 278 депутатів.

За його словами, згідно документу, передбачається створення Центру рекрутингу іноземців.

Железняк пояснив, що положення про Центр рекрутингу з прийому іноземців та осіб без громадянства на військову службу за контрактом затверджуються Кабінетом міністрів.

“Передбчається проведення заходів спеціальної перевірки іноземців (в Центрі рекрутингу іноземців). Під час спеціальної перевірки іноземців з’ясовується: законність їх перебування на території України; факти притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності згідно із законодавством України; ознаки зв’язків такої особи з розвідувально-підривною діяльністю іноземних держав проти України; інші обставини, що можуть перешкоджати прийняттю такої особи на військову службу за контрактом”, – розповів Железняк.

Інші рішення Верховної Ради

Також сьогодні Верховна Рада ухвалила у першому читанні проект закону про підвищення податків (№11416-д). Серед прийнятих положень: підвищення військового збору з 1,5% до 5%; збільшення податків на 1-2 групу ФОП; авансові внески на АЗС; 1% на ФОП 3-ї групи; 25% прибутку на фінустанови; помісячна звітність ПДФО (для економічного бронювання); 50% податок на прибуток банків в 2024 році. Оскільки до жовтня закон в цілому не буде прийнято, то впровадження буде “заднім числом” з 1 жовтня.