Джерело: unian.ua

Систему бронювання змінять, однак це буде зроблено з урахуванням “червоних ліній”, які не дозволять просто “відкупитись” від мобілізації. Про це під час своєї пресконференції повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. 

“Не може бути, що хтось відкупився від захисту батьківщини. Це ключовий принцип, це “червона лінія”, – заявив прем’єр України. 

За його словами, є потреба у прозорих і зрозумілих правилах бронювання. Вони повинні чітко відповісти на питання, який внесок заброньований працівник робить у підтримку держави. 

При цьому велику увагу приділяють питанням справедливості – саме тому до розробки механізмів бронювання залучають військових.

Передбачається, що нові правила бронювання дозволять створити додаткові робочі місця, підвищити зарплати, та вирішити (принаймні, частково) питання повернення людей в Україну. 

Економічне бронювання – останні новини

Нагадаємо, нещодавно у фінансовому комітеті Верховної Ради повідомили, що введення економічного бронювання від мобілізації можна очікувати до кінця 2024 року. За підрахунками експертів, завдяки цьому бюджет за місяць буде отримувати близько 8 млрд гривень.

А у серпні стало відомо, що Верховна Рада розробила три концепції економічного бронювання. Одна з них – це сплата спеціального збору за бронювання працівника.