Джерело: unian.ua

На цьому тижні в Україні очікується зміна синоптичної ситуації. На правобережжі країни пройдуть короткочасні дощі, а у західних областях прогнозується незначне зниження температури. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Сьогодні на сході, південному-сході та крайньому заході країни, 11 вересня у західних, північних та центральних областях, а 12 вересня в Україні місцями пройдуть короткочасні дощі, грози.

Вітер переважатиме південно-східний, 5-10 м/с.

Температура вночі у середу та четвер становитиме +15°…+22°. Вдень в Україні очікується +24°…+29°, у більшості західних областей температура знизиться до +17°…+22°. 11-12 вересня на сході та півдні країни розігріє до +32°.

Погода у Україні – прогноз на 10 вересня

У вівторок, 10 вересня, погода в Україні буде неоднорідною, згідно з прогнозом синоптикині Наталки Діденко.

Вона зазначила, що у західній частині країни очікується холодна та дощова погода, з денними температурами +17…+22 градуси. Лише на Тернопільщині та Хмельниччині можливе підвищення до +25 градусів.

На решті території, за словами синоптикині, триватиме бабине літо – буде сонячно, сухо, а температура повітря сягатиме +24…+28 градусів. Існує невелика ймовірність локальних дощів у Приазов’ї та на Дніпропетровщині.

У Києві, як прогнозує Діденко, очікується сонячна погода: вночі температура складе +12 градусів, а вдень підніметься до +26 градусів.

Крім того, синоптикиня попередила, що 10 вересня в Україні можливе зависання димів різного походження та висока ймовірність пожеж через пересушене повітря.