У Києві правоохоронці відправили на лаву підсудних шахрая, який за шість тисяч доларів допомагав ухилянтам отримати другу групу інвалідності. Схему з уникнення мобілізації викрили працівники Святошинського управління поліції та СБУ ще у січні цього року.

Про це повідомили в поліції Києва у понеділок, 9 вересня.

Оформляв інвалідність ухилянтам

За даними слідства, 48-річний уродженець Київської області пропонував військовозобов’язаним свої послуги в організації безперешкодного виїзду за кордон за допомогою підроблених довідок МСЕК про наявність у “клієнта” другої групи інвалідності. За це він вимагав шість тисяч доларів.

“Правоохоронці повідомили фігуранту про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України”, — йдеться у повідомленні.

Також під час слідчих дій за місцем проживання порушника слідчі виявили вогнепальну зброю та набої. Внаслідок цього вони повідомили чоловіку про підозру ще й за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами.

Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт слідчі скерували до суду. Обвинувачений перебуває під вартою, йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Також важливі новини дня по темі:

Джерело: kyiv.novyny.live