Джерело: unian.ua

Була чергова тривала масована атака російських ударних дронів, і у Києві повітряна тривога тривала понад дев’ять годин.

Як зазначили в Київській міській військовій адміністрації, на територію України ворожі безпілотники почали залітати ще переддень ввечері (близько 22-ї години) з південного та східного напрямків. Під загрозою повітряного удару перебували практично усі південні, північні, східні, центральні та частина західних областей України, в тому числі і Київ.

“В столиці тривогу оголосили ще до опівночі і тривала вона безперервно понад 9 годин. Протягом усього цього часу російські дрони, попередньо на кшталт Shahed, намагалися атакувати столицю. Цього разу на Київ вони заходили переважно поодинці, а не групами. Але жоден з ворожих БПЛА своє цілі не досягнув. Усі безпілотники, які загрожували столиці, були знешкоджені”, – йдеться у повідомленні.

За даними оперативного зведення, на цю хвилину в Києві без потерпілих та руйнувань. Зараз столиця без потенційних повітряних загроз. “Прошу усіх киян та гостей міста бути уважними і пильними – атака ворожих ударних дронів у інших регіонах України ще триває, і не виключено, що російські дрони можуть змінити курс і спробувати атакувати Київ. Тому слідкуйте за сигналами повітряної тривоги і бережіть себе”, – наголосив очільник КМВА Сергій Попко.

Через тривогу у Києві виникли великі проблеми для тих, хто намагався потрапити на правий берег Дніпра.

Затор біля Дніпровської набережної

Ось такий вигляд має черга на транспорт на “Лісовій”, щоб доїхати на правий берег.

Черга на транспорт у Києві

Також проблеми виникли в метро “Позняки”. Там люди стояли навіть на сходах – не могли спуститися на перон.

Після відбою повітряної тривоги у КМДА заявили, що метрополітен відновлює нормальну роботу станцій та графік руху поїздів.

Через тривалу повітряну тривогу на лініях метрополітену інтервали між поїздами орієнтовно складають: “червона” лінія – 9-10 хвилин; “синя” лінія – 10 хвилин; “зелена” лінія – 10 хвилин. Загалом для відновлення нормальних графіків поїздів потрібно 1-1,5 години.

Ситуація в київському метро через тривалу повітряну тривогу

За відомостями каналу “Київ24” в Telegram, на трасі Київ – Бориспіль виник “шалений затор”. “На вʼїзді до столиці за 10 кілометрів все стало”, – зазначається у повідомленні.

Затор біля Дніпровської набережної

Новини України – що вже повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, ворог щодня та щоночі атакує Україну. Так, російські окупаційні війська вранці 4 вересня завдали чергової ракетно-дронової атаки на нашу державу. Серед цілей опинилось місто Львів. Постраждало понад 50 будівель у центрі міста, загинуло семеро людей (зокрема, мати і три її доньки), поранено 64 людини, повідомила влада Львівської області.

3 вересня російські загарбницькі війська завдали двома балістичними ракетами удару по навчальному закладу у Полтаві. Кількість жертв внаслідок російської атаки по Полтаві – 51 особа. Ще понад 200 людей отримали поранення.