Джерело: unian.ua

Російські окупанти не припиняють спроб просунутися на Харківському напрямку, вважає Юрій Федоренко, командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів “Ахіллес” 92-ї окремої штурмової бригади. Свою думку він висловив в ефірі “Київ24”.

“На напрямку Липецької громади та в напрямку Вовчанська на поточний момент противник намагається проводити ударно-штурмові дії, тримати інтенсивність бойових дій вище середнього. Вони намагаються накопичити особовий склад, пішими групами, високоманевреним транспортом – мотоцикли двоколісні, багі”, – розповів Федоренко. 

Він також додав, що час від часу РФ проводить штурмові дії із застосування легкоброньованої та броньованої техніки. 

“Зараз працює за сценарієм як в Донецькій області: йде танчик з тралами, намагається познімати мінні загородження; за ним йдуть 2-4 БМП з так званими “сараями” (наварений зверху металевий каркас, під яким знаходиться штурмова піхота). І ціль таких завдань – довести якомога оперативніше та швидше живу силу до передньої лінії бойового зіткнення”, – додав Федоренко. 

Російсько-українська війна – інші важливі новини 

На думку аналітика Дениса Поповича, перед тим, як почати битву за Покровськ, росіянам необхідно захопити Селідово, де наразі точаться важкі бої. Водночас, це дозволить окупантам загрожувати і Курахівському напрямку. 

Нагадаємо, у Foreign Affairs назвали два сценарії наступу України в Курській області. У найкращому випадку Київ зможе утримати захоплену територію та зупинити наступ РФ в Донецькій області. Водночас за найгіршого сценарію, за кілька місяців Україна може втратити значні ділянки землі на сході та не зберегти території в Курську, яку вона могла б використовувати як “розмінну монету”.