Джерело: unian.ua

Під час комбінованого удару по Києву вранці 2 вересня російські війська застосували зенітну ракету типу 48Н6ДМ від комплексу С-400 у режимі “земля-земля”. Про це повідомляє Defense Express із посиланням на джерела.

Зазначається, що ракету успішно знищили засобами української протиповітряної оборони:

“Наводимо фото, яке одночасно підтверджує факт застосування ворогом настільки небезпечного зразка ракетного озброєння під час удару по Києву, і факт того, що ця 48Н6ДМ була збита нашою ППО”.

У виданні зазначили, що особлива небезпека застосування 48Н6ДМ до С-400 у режимі “земля-земля” полягає в тому, що ці зенітні ракети мають украй низьку точність влучання, і насамперед можуть загрожувати цивільній інфраструктурі та звичайним жителям.

“Тим паче, що зенітні ракети цього типу мають досить потужну бойову частину масою 180 кілограмів, споряджену значною кількістю уламків, що посилює вражаючий ефект під час влучання по об’єктах цивільної інфраструктури”, – зазначили в Defense Express.

У підсумку практика показала, що Київ захищений краще, ніж столиця країни-агресора, куди долітають українські дрони-камікадзе, додали у виданні.

Удар Росії 2 вересня – що повідомлялося

Нагадаємо, у ніч на 2 вересня російські окупанти завдали ракетного удару по Київській, Сумській та Харківській областях, застосувавши балістичні, крилаті та зенітні керовані ракети, також атакували ударними БПЛА. За даними ЗС ЗСУ, росіяни запустили по Україні 4 зенітні керовані ракети С-300/С-400 з Бєлгородської області.

Загалом же було виявлено 58 повітряних цілей – 35 ракет різних типів і 23 дрони. У результаті бойової роботи збили 9 балістичних ракет “Іскандер-М”/KN-23; 13 крилатих ракет Х-101; 20 ударних БПЛА Shahed-131/136.